Ei kuvaa

Cashbuddy avasi palvelun Suomeen

Cash Buddy myöntää jopa 3000€ suuruisia vakuudettomia lainoja 15-25% vuosittaisella korolla. Vaatimuksena on, että asiakkaalla on vähintään 1200€ palkkatuloja tai eläketuloja kuukausittain sekä luottotiedot ovat kunnossa.

Ei kuvaa

Ketkä joutuvat maksuvaikeuksiin?

Usein ajatellaan, että maksuhäiriöön ajautuu useimmiten vastuuttomasti pikavippejä netistä tilaava nuori. Hyvin usein luottotietojensa kanssa ongelmiin joutuu kuitenkin ylivelkaantunut aikuinen, joka rahoittaa luotoilla velkojen maksua tai arkipäiväistä elämää.

Ei kuvaa

Pikavippivelat ahdistivat yölläkin – velkaneuvonta auttoi

Pohjolan Sanomat kertoo 23-vuotiaasta Paulasta, jolle alkoi kertyä pikavippivelkoja parikymppisenä. Muutama vuosi sitten Paulan rahat olivat vähissä, sillä hänellä oli vain osa-aikaisia töitä ja poikaystävä oli työttömänä. Rahojen vähyys houkutti ottamaan pikavippejä, ja kaikki velat otettiin Paulan nimissä.

Ei kuvaa

Velkaongelmia voi olla jopa alaikäisillä

Useimmiten on puhuttu nuorten aikuisten velkavaikeuksista ja pikavipeistä, mutta ylivelkaantua voi jo alaikäisenä. 15 – 17 -vuotias saattaa joutua ulosottoon maksamatta jääneen mopovakuutuksen tai ylinopeussakon vuoksi.

Ei kuvaa

Pikavippi vai laina kaverilta?

Pitäisi saada 200 euroa pikavippiä. Pitäisikö tilata pikavippi vai pyytää luottoa kavereilta? Pikavipin tilaaminen on nopeaa, mutta kaveri ei pyydä korkoa.

Ei kuvaa

Pankki neuvoo opiskelijoita taloudenpidossa

Nordea-pankki antaa opiskelijoille neuvoja talouden hallintaan Ajassa-julkaisussaan. Artikkeli muistuttaa, että opiskelijalle taloussuunnittelu on vielä tärkeämpää kuin muille, sillä tulot ovat usein niukat ja epäsäännölliset.

Ei kuvaa

Velkarahalla lomailu ei kannata

Kesällä voi kulua runsaasti rahaa, eivätkä tulot ja säästöt välttämättä riitä houkutteleviin lomamatkoihin ja huvipuistoihin. Tulee otettua pikavippiä tai kulutusluottoa.

Ei kuvaa

Laina.fi neuvoo lainaa harkitsevia

Pohditko lainanottoa? Tililuottoja ja kulutusluottoja tarjoava Laina.fi on kirjoittanut hyödyllisen oppaan, joka voi auttaa, kun teet päätöstä lainan ottamisesta.

Ei kuvaa

Pikavippi heti

Tuliko äkillisiä menoja? Hae pikavippi heti. Nopeasti pikavippiä tarjoavia palveluita on runsaasti!

Ei kuvaa

Pikavippi 24/7

Lainapalveluiden siirryttyä tililuotto -mallisiin lainatuotteisiin pikavippiä saa 24/7, sillä yömyöntörajoitukset eivät koske kulutus- tai tililuottoja. Lue täältä miten saat pikavipin tilillesi myös yöllä!

Ei kuvaa

Bonusta lainoista

Uuden Bonusluotto-palvelun avulla saat pikavipin kuluista takaisin jopa 15 euroa tai enemmän. Saat rahat takaisin ostohyvityksenä eli tilille maksettavana bonuksena.

Ei kuvaa

Pikavippien lakimuutos tuli voimaan

Pikavipin todellinen vuosikorko saa nyt olla enintään 51 prosenttia. Toisin kuin etukäteen arvioitiin, pienten lainojen tarjoaminen ei ole loppunut. Yleisin ratkaisu on tililuotto, jossa asiakkaalle myönnetään vähintään 2000 euron luottoraja.

Ei kuvaa

Laina.fi uudistui

Pikaluotoistaan tunnettu Laina.fi on uudistanut lainapalvelunsa. Pikavippien sijaan kaikki asiakkaat hakevat Käyttölainaa, joka on jatkuva tililuotto.

Ei kuvaa

Pikavipit vaihtuvat uudenlaisiin tuotteisiin

Kesäkuun alussa voimaantulevat lakimuutokset tuottavat merkittäviä haasteita pieniä lainoja tarjoavien yritysten kannattavuudelle. Ensimmäisenä tilanteeseen on tarttunut vuonna 2007 perustettu Euroloan.

Ei kuvaa

Luottokorttimyynti kasvoi viime vuonna

Kotimaisilla luottokorteilla tehtiin Suomessa ostoksia viime vuonna 8,9 miljardilla eurolla. Kasvua kertyi kahdeksan prosenttia verrattuna vuoteen 2011, kertoo Tilastokeskuksen tuore Rahoitustoiminta-tilasto.

Ei kuvaa

KSML: Nyt vipataan myös yksityisiltä lainaajilta

Keskisuomalaisen haastattelema velkaneuvoja kertoo, että velkaongelmat lisääntyvät. Aina ei ole hyvä, että vanhemmat pelastavat ylivelkaantuneen nuoren maksuhäiriömerkinnältä, sillä merkintä luottotiedoissa estäisi tulevan velkaantumisen.

Ei kuvaa

Oikeusministeriö tyrmäsi positiivisen luottotietorekisterin

Monen luottoalan asiantuntijan kaipaamaa positiivista luottotietorekisteriä ei näillä näkymin ole tulossa. Suomen Asiakastieto alkaa kuitenkin tarjota positiivisia luottotietoja, mikä voi ehkäistä muun muassa pikavipeistä johtuvaa ylivelkaantumista ja lainayhtiöiden luottotappioita.

Ei kuvaa

Pikavipin tilalle virtuaalinen luottokortti?

Nykymuotoisten pikavippien tarjonta päättyy kesäkuussa, kun pienten lainojen korkorajoitus tulee voimaan. Korvaavia tuotteita on kehitellyt ainakin pikalainoja ja kulutusluottoja tarjoava Euroloan Consumer Finance. Yhtiö aikoo vielä kevään aikana tuoda markkinoille uuden virtuaalisen luottokortin.

Ei kuvaa

Pikavippifirman pomolle kiskontasyyte

Syytetyn miehen omistamien pikavippiyritysten lainojen korot olivat jopa 89 prosenttia lainasummasta. Oikeuden päätöksen odotetaan olevan merkittävä ennakkotapaus.

Ei kuvaa

Yle: Uusi laki lopettaa nykymuotoiset pikavipit

Pikavippien tilalle tulee monenlaisia korvaavia tuotteita, arvelee Suomen Pienlainayhdistyksen toiminnanjohtaja. Osa lainayrityksistä lopettanee toimintansa, mutta alalle jäävät ne, jotka keksivät uusia ansaintamalleja.

Ei kuvaa

Pikavippien rajoitukset etenevät

Eduskunta kannatti pikavippilainsäädännön kiristämistä torstaina lakiehdotuksen ensimmäisessä käsittelyssä. Lakiehdotus hyväksyttiin talousvaliokunnan mietinnön mukaisena.

Ei kuvaa

Voita lahjakortti tai iPhone

Voit voittaa mukavia palkintoja pikavippiyritysten kilpailuista, jos käyt tykkäämässä Facebook-sivuista tai kirjoitat rahantarpeestasi.

Ei kuvaa

Rikolliset huijaavat pikavippiyritysten nimissä

Yli sata ihmistä on saanut pikavipin tililleen pyytämättä. Kyse on uudenlaisesta ovelasta huijauksesta, jossa rikolliset yrittävät houkutella uhrinsa maksamaan rahaa heidän tileilleen esiintymällä pikavippifirmana.

Ei kuvaa

Uusi laki parantaa ylivelkaantuneen asemaa

Maaliskuussa voimaantulevat lakimuutokset auttavat etenkin niitä velkaantuneita, joiden velkasummat ovat pieniä. Lailla pyritään paitsi pienentämään kohtuuttomia perintäkuluja, myös tehostamaan hyvän perintätavan noudattamista, kertoo Oikeusministeriön tiedote.

Ei kuvaa

Pikavippialalle tiedossa muutoksia

Kun uusi lainsäädäntö rajoittaa pikavippien korkoja ja oheismaksuja, pikavippiyritysten liiketoiminta vaikeutuu huomattavasti. Jatkossa korkoa saa periä vain sen verran, että todelliseksi vuosikoroksi jää korkeintaan reilu 50 prosenttia. Nykyään korot ovat satoja tai tuhansia prosentteja. Myös lisämaksulliset tekstiviestipalvelut kielletään.

Ei kuvaa

Maksuhäiriömerkintöjä nyt miltei ennätysmäärä

Suomen Asiakastieto kertoo tiedotteessaan, että jo kahdeksalla prosentilla suomalaisista eli 346 000 henkilöllä on maksuhäiriömerkintä. Merkintöjen määrä on kasvussa: viime vuonna merkintöjä sai 257 000 henkilöä, mikä on 11 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Ei kuvaa

Pikavippikierteestä voi selvitä

Voimattomuutta, unettomia öitä ja synkkiä ajatuksia – kaikkia niitä löytyi, kun Kati Rantala tutki pikavippikierteessä olleiden kertomuksia tilanteestaan. Rantalan Oikeuspoliittiselle tutkimuslaitokselle tekemässä Pikavippikierteen muotokuva –tutkimuksessa hahmotellaan vippikierteen yleisiä piirteitä.

Ei kuvaa

Talousvaliokunta: Pikavippilakeja syytä kiristää

Pikavippilainsäädännön kiristäminen eteni jälleen eilen, kun talousvaliokunta hyväksyi muutoksitta hallituksen lakiehdotuksen. Myös lakivaliokunta ja perustuslakivaliokunta ovat aikaisemmin hyväksyneet hallituksen esityksen.

Ei kuvaa

Pikavipit puhuttavat myös Britanniassa

Britannian uusi taloushallinnon viranomainen sai valtuudet asettaa pikavipeille korkokatto. Jotkut pelkäävät, että rajoitukset ajavat köyhimmät kuluttajat ottamaan laittomia lainoja.

Kokemuksia pikavipeistä

Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita.

Ei kuvaa

Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat.

Ei kuvaa

Ilmaiset pikavipit 2024

Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas.

Ei kuvaa

Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan saada pikavippien korkokatto toimimaan. Poikkeuksellisesti kaikki eduskuntaryhmät ovat yksimielisiä siitä, […]

Ei kuvaa

FourFinance Global S.A. pikavippihuijaus?

Julkaistu 18.5.2017 (päivitetty 18.5.2017 klo. 23.01) Viime aikoina useat suomalaiset ovat saaneet ihmeellisiä laskuja FourFinance Global S.A. nimiseltä yhtiöltä. Laskut ovat kohdistuneet pikalainaan liittyviin lainahakemuskuluihin, […]