Pikavippivelat ahdistivat yölläkin – velkaneuvonta auttoi

Pohjolan Sanomat kertoo 23-vuotiaasta Paulasta, jolle alkoi kertyä pikavippivelkoja parikymppisenä. Muutama vuosi sitten Paulan rahat olivat vähissä, sillä hänellä oli vain osa-aikaisia töitä ja poikaystävä oli työttömänä. Rahojen vähyys houkutti ottamaan pikavippejä, ja kaikki velat otettiin Paulan nimissä. Aluksi vipit olivat noin sata euroa, mutta lopulta tarvittiin isompia lainoja, jotta edelliset saatiin maksettua. Eron jälkeen kaikki velat jäivät Paulan maksettavaksi. Vaikka hän sai vakituisen työn, tulot eivät riittäneet vajaan 3000 euron lainojen maksuun. Paula pelkäsi, että luottotiedot menevät, ja raha-asiat valvottivat yöllä. Lopulta Paula otti yhteyttä velkaneuvojaan, jonka avulla hän sai vapaaehtoisen maksusuunnitelman. Nyt hän maksaa velkojaan 330 euroa kuukaudessa, ja rahaa riittää säästöönkin. Rovaniemen velkaneuvonnassa on havaittu, että alle 25-vuotiaiden velat ovat usein pikavippejä tai postimyyntitilauksia, ja velkaa on korkeintaan 2000 euroa. Pikavippien määrä on kuitenkin jonkin verran vähentynyt. Pohjolan Sanomat kertoo myös, että nykyinen velkajärjestely on nuorten kannalta hankala. Järjestelyyn pääsy edellyttää puolentoista vuoden työttömyyttä, mikä tuottaa syrjäytymisriskin. Pienituloisen nuoren maksuohjelma kestää viisi vuotta, kun normaalisti ohjelma kestää kolme vuotta. Ohjelma ei lyhene, vaikka nuori työllistyisi.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2020

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..