Luottoheti kokemuksia: millainen lainapaikka oikeasti kyseessä?

Luottoheti.fi kokemuksia

Vaikkakin pikaluottopalveluissa on päästy eroon todella korkeista koroista valtiovallan toimesta, on tarjolla edelleenkin hyvin eri tasoisia lainoja. Asiakkaana kannattaa aina kiinnittää huomiota koron lisäksi myös muihin kustannuksiin, kuten aloitusmaksuun ja tilinhoitomaksuun. Jokaisella pankilla on oma tapansa hinnoitella lainansa, joten mitään ei pidä olettaa, vaan aina kannattaa vilkaista lainaehdot läpi ennen hyväksymistä.

Luottoheti.fi on tullut viime vuosina tutuksi yhtenä lainoja kilpailuttavista sivustoista. Luottoheti siis tarjoaa asiakkaille käytännössä mahdollisuuden ulkoistaa lainojen ja luottojen vertailu ja sitten valita lainatarjouksista itselle parhaiten sopiva. Mutta kannattaako palvelua oikeasti käyttää ja miten hyvin se toimii? Nämä kysymykset ovat varmasti monen lainanhakijan mielessä.

Henkilökohtaiset lainatarjoukset

Luottoheti-palvelussa on mahdollista saada tarjouksia hyvin eri suuruisista lainoista. Lainat lähtevät 1000 eurosta ja suurin mahdollinen lainasumma on 60.000 euroa. On selvää, että esimerkiksi 60.000 € lainaa ei kukaan maksa hetkessä takaisin, ja tällaiselle lainalle maksuaikaa saakin aina 15 vuoteen saakka.

Lainatarjoukset ovat henkilökohtaisia ja ne perustuvat siis lainahakemuksessa annettuihin tietoihin. Lainahakemuksessa kysytään esimerkiksi asumismuodosta, työsuhteesta, lasten lukumäärästä ja mahdollisesta loma-asunnosta. Hakemukseen tulee tietenkin vastata rehellisesti, eikä esimerkiksi pienet tulot ole välttämättä esteenä luoton saamiselle. Hakijalla tulee olla kuitenkin osoittaa vähintään 7200 euron tulot vuositasolla.

Positiivinen yllätys palvelussa oli se, että lainaa myönnetään myös ilman takaajia tai vakuuksia. Tämä vaihtoehto ei todellakaan ole usein tarjolla, joten tältä osin palvelu erottuu edukseen. Toinen positiivinen yllätys oli se, että lainaa voi hakea myös yhdessä, esimerkiksi oman kumppanin kanssa. Näin lainansaanti yleensä helpottuu, kun lainaa on maksamassa takaisin kaksi henkilöä.

Valittavana useampi tarjous

Mikäli asiakas saa lainahakemuksen jälkeen positiivisen luottopäätöksen, pääsee hän valitsemaan itselleen luoton useasta eri tarjouksesta. Eri pankit ja rahoituslaitokset siis tarjoavat omia tuotteitaan tässä vaiheessa ja asiakas saa itse päättää kelpuuttaako niistä jonkin. Lainahakemuksen jättäminen ei siis sido asiakasta ottamaan lainaa, vaan lainatarjoukset voi käydä läpi myös kulutusluottoa ottamatta.

  Halino

Lainojen vertailu oli tässä vaiheessa yksinkertaista, luonnollisesti vertasimme korkoja, tilinhoitokustannuksia, aloituskustannuksia ja muita mahdollisia kuluja. Todennäköisesti suurin osa ottaa tässä vaiheessa edullisimman lainatarjouksen, mutta tietenkin myös muita kriteerejä lainoihin ja niiden ehtoihin löytyy.

Lainojen vertailun voi suorittaa lopuksi rauhassa ilman mitään hoputusta. Mikäli sopiva laina sivuston kautta löytyi, voi lainasopimuksen allekirjoittaa kätevästi omilla verkkopankkitunnuksilla. Asiakas voi siis hoitaa koko prosessin aina lainanhakemisesta rahojen tilille saapumiseen saakka kotoaan käsin internetissä. Tunnistautuminen tapahtuu siis verkkopankkitunnuksilla, mikä onkin nykyisin kätevä tapa netissä varmentaa oma henkilöllisyys.

Entä jos ei pysty maksamaan takaisin?

Monella lainanottajalla on luonnollisesti pelko siitä, että entä jos ei pystykään maksamaan lainaa ajallaan takaisin. Tällainen tilanne tulee helposti, jos yllättäen tulee tavallista enemmän laskuja tai muuta maksettavaa, tai vaikka irtisanotaan töistä. Moni elää nykyisin niin sanotusti kädestä suuhun, eikä puskuria kerry omalle pankkitilille vaikeita aikoja varten.

Luottoheti.fi:n kautta lainaa ja luottoa hakiessa on mahdollista hyödyntää erilaisia lisäpalveluita juuri tällaisten vaikeiden tilanteiden aikana. Asiakas voi niiden avulla rytmittää lainan takaisinmaksua omaan talouteen paremmin sopivaksi. Tällaisia lisäpalveluita ovat esimerkiksi eräpäivän siirtäminen, lyhennysvapaa kuukausi, luoton jäädyttäminen sekä uuden lyhennyksen laskeminen.

Kannattaa kuitenkin aina huomioida se, onko lisäpalvelu maksullinen vai ilmainen. Osa näistä palveluista on asiakkaalle siis maksullisia ja hinnoittelu riippuu pankin tai rahoituslaitoksen käyttöehdoista. Uudet lainanottajat voivat saada myös muita parempia etuuksia. Uusi luotonottaja voi saada esimerkiksi 1 kuukauden korotonta maksuaikaa.

Uutisia sivustolta