Vertaislainapalvelu Trustbuddyn toiminta on keskeytynyt

Lainapalvelu Trustbuddy on jättänyt konkurssihakemuksen ja lopettanut toimintansa. Yhtiön uusi johto kertoi viime viikolla, että Trustbuddyn tileillä on havaittu vakavia väärinkäytöksiä. Trustbuddy on ruotsalainen vertaislainayhtiö, joka on ottanut sijoittajilta rahaa vastaan ja lainannut rahaa eteenpäin lainaajille. Kauppalehden mukaan rahoja on hukassa lähes viiden miljoonan euron verran. Ruotsin rahoitusvalvontaviranomainen määräsi viime viikolla Trustbuddyn keskeyttämään toimintansa. Tällöin lainojen myöntäminen yhtiön verkkosivuston kautta loppui. Trustbuddy on tarjonnut Suomessakin 100 – 600 euron suuruisia pikalainoja. Trustbuddyn hallituksen puheenjohtajan mukaan yhtiössä on tapahtunut erittäin monimutkaisia väärinkäytöksiä. Kolmesta yhtiötä aiemmin johtaneesta henkilöstä on tehty rikosilmoitus. Trustbuddyllä on ollut ongelmia Suomessakin. Useiden käräjäoikeuksien tulkinnan mukaan Trustbuddy on tosiasiassa tarjonnut kulutusluottoja eikä vertaislainoja. Kulutusluotot ovat kuluttajansuojalain piirissä, ja niitä koskee pienten lainojen korkokatto. Trustbuddyn tarjoamien luottojen todellinen vuosikorko on ylittänyt kuluttajansuojalaissa säädetyn korkokaton reippaasti.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2020

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..