Kodinkoneet pikavipillä – sairaanhoitajan talous tiukalla jo nyt

Hallituksen uhkaamat säästöt iskisivät pahasti Ylen haastattelemaan sairaanhoitajaan, joka on neljän lapsen yksinhuoltajaäiti.

Yle kertoo, että sairaanhoitajan perheen talous on jo nyt niin tiukalla, että yllättävät menot tuottavat suurta päänvaivaa. Silloin tällöin hän on tarvinnut seurakunnan toimeentulotukea, ja jos kodinkone hajoaa, tarvitaan uuden ostamiseen osamaksua tai pikavippiä. Velanmaksu tiukentaa tietysti taloutta entisestään. Säästämiseen tai lasten viikkorahoihin rahat eivät riitä.

Sairaanhoitajan tuloista suurin osa kuluu asumiseen ja ruokamenoihin. Ruokaa perheessä tehdään paljon kerralla ja vaatteet hankitaan käytettynä. Lähitulevaisuudessa tilannetta vaikeuttaa se, että asumistuki menetetään, kun esikoinen täyttää 18 vuotta. Silloin katsotaan, että taloudessa asuu kaksi aikuista.

Sairaanhoitaja tekee kolmivuorotyötä, ja niiden lisät tuovat huomattavan korotuksen peruspalkkaan, vaikka yö- ja viikonlopputyöt vaikeuttavan lasten kanssa olemista. Juuri näitä lisiä hallitus on kuitenkin leikkaamassa.

Ulkomaille muutto on jo harkinnassa, mikäli hallitus toteuttaa säästönsä. Sieltä voisi löytyä paremmin palkattua sairaanhoitajan työtä.

Uutisia sivustolta