Pankki neuvoo opiskelijoita taloudenpidossa

Nordea-pankki antaa opiskelijoille neuvoja talouden hallintaan Ajassa-julkaisussaan.

Artikkeli muistuttaa, että opiskelijalle taloussuunnittelu on vielä tärkeämpää kuin muille, sillä tulot ovat usein niukat ja epäsäännölliset.

Pankki suosittelee opiskelijoille luonnollisesti opintolainan nostamista, sillä opintolaina on edullista ja valtion takaamaa. Opintolainasta saa päätöksen parissa päivässä, ja lainaa voi nostaa kuukautta kohti 260 – 400 euroa. Lainan lyhentäminen aloitetaan opintojen päätyttyä, ja se tulee maksaa pois 30 vuoden kuluessa.

Opiskelijat saavat pankkipalveluista usein alennuksia, ja esimerkiksi tavallisimmat maksukortit voi saada maksutta. Pankista voi saada myös tukea ja neuvoja säästämiseen. Kun tulot ovat enimmäkseen peräisin kesätöistä, on säästäminen tärkeä osa opiskelijan taloudenhallintaa. Kesällä hankittujen rahojen pitää riittää pitkään.

Opiskelija voi saada myös opiskelijan luottokortin, jolla saa taloudellista joustoa pahoissa paikoissa. Luottokortin saanti edellyttää, ettei maksuhäiriöitä ole ja että on suorittanut suomalaisessa korkeakoulussa vähintään 90 opintopistettä. Luottoraja on 1500 euroa.

Luottokortti on kätevä myös verkko-ostosten tekemiseen.

Uutisia sivustolta