Pikavippikin kelpaisi suomalaisille taloustilanteen tasoittajaksi

Handelsbankin selvitys kertoo, että kolme prosenttia suomalaisista voisi ottaa pikavipin, mikäli elintaso muuten laskisi.

Tutkimuksessa kysyttiin 1037 suomalaisen mielipiteitä säästämisestä, elintasosta ja siitä, mistä voitaisiin tiukan paikan tullen tinkiä. Vastaajilta kysyttiin, paljonko he käyttävät rahaa muun muassa asumiseen, ruokaan, vaatteisiin ja harrastuksiin. Lisäksi tiedusteltiin tulotason vaikutusta onnellisuuteen.

Vaikka Suomen taloustilanne ei ole paras mahdollinen, 40 prosenttia suomalaisista arvioi tulevansa toimeen erinomaisesti tai mukavasti. Suurin osa eli 78 prosenttia puolestaan kertoi pärjäävänsä tai tulevansa toimeen melko hyvin, jos kuluttaa harkiten.

Kolme prosenttia suomalaisista voisi siis tasapainottaa elintasoaan pikavipillä, mutta pääsääntöisesti vastaajat pitivät tärkeimpänä keinona säästämistä. 62 prosenttia vastanneista ilmoitti säästäväisyyden olevan tärkein keino elintason ylläpitämisessä. Toisiksi tärkein keino oli omaisuuden myynti ja kolmanneksi tärkein kakkostyöpaikan etsiminen.

Pikavippiä suositumpia ratkaisuja ovat myös kaverilta tai pankista lainaaminen. Vastanneista kahdeksan prosenttia pyytäisi lainaa pankista, neljä prosenttia ystäviltä.

Tutkimus kertoo myös, että kännykästä ja tietoliikenneyhteyksistä on tullut suomalaisille tärkeitä. Vain kahdeksan prosenttia luopuisi kännykästä ja laajakaistasta, mikäli tulotaso alenisi. Kännykkä on melkein yhtä tärkeä kuin ruoka ja asunto, sillä ruuasta voisi luopua viisi prosenttia ja asunnosta kolme prosenttia vastanneista.

Tutkimuksen perusteella heikko taloustilanne tietää erityisiä vaikeuksia ravintoloille ja lehdille, sillä yli 70 prosenttia vastanneista kertoi, että luopuisi tulojensa heikentyessä ensimmäisenä ravintolakäynneistä ja lehtitilauksista. 64 prosenttia suostuisi luopumaan lomamatkoista.

Vajaa kolmannes vastaajista tosin ilmoitti, ettei käytä lainkaan rahaa lomamatkoihin, ravintoloihin tai lehtitilauksiin.

Kolme neljäsosaa suomalaisista arvioi, että elintaso vaikuttaa onnellisuuteen. Jopa kolmannes kertoi vaikutuksen olevan erittäin suuri. Elintaso vaikuttaa onnellisuuteen kenties eniten silloin, kun rahat ovat vähissä, sillä heikosti toimeentulevista vastaajista 86 prosenttia ilmoitti onnellisuutensa riippuvan varallisuudesta.

Handelsbankenin Suomen toimintojen johtaja Nina Arkilahti neuvoo suomalaisia säästämään ja mitoittamaan menot niin, etteivät tilapäiset vastoinkäymiset tai korkojen nousu kaada koko taloutta.

– Pahan päivän varalle kannattaa säästää vararahastoa. Jos esimerkiksi sen sijaan, että lyhentäisi lainaa 400 eurolla kuukaudessa, laittaa siitä vaikkapa 100 euroa kymmenen vuoden ajan rahastoihin, voi päästä hyviin tuloksiin. 3,5 prosentin korolla siitä kertyisi 14 000 euron potti. Säästämistä kannattaisi harrastaa myös velan lyhentämisen ohella, sillä pienoinen puskuri pehmentää ikäviä yllätyksiä, Arkilahti kertoo.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*