Rahoituspalveluiden ja pikavippien nettimyynti kasvoi kovasti

Viime vuonna palveluiden verkkokauppa jatkoi kasvuaan, mutta kokonaisuudessaan verkkokaupan kasvuvauhti hidastui. Eniten kasvoi rahoituspalveluiden, muun muassa pikavippien, myynti.

Tiedot selviävät Asiakkuusmarkkinointiliiton, Kaupan liiton ja TNS Gallupin tuoreesta Verkkokauppatilastosta.

Verkkokaupan kasvuvauhti hidastui viime vuonna noin prosenttiin. Syynä oli suurten verkkokaupparyhmien, kuten asumisen ja autojen, verkkomyynnin romahtaminen. Asuntojen ja loma-asuntojen osto ja vuokraus sekä energiasopimusten tekeminen verkossa väheni 28 prosenttia.

Rahoituspalveluiden, joihin sisältyvät myös pikavipit, myynti verkossa kasvoi yli 45 prosenttia. Merkittävästi kasvoi myös rahapelien ryhmä, neljänneksen edellisvuodesta.

Suomalaiset ostivat viime vuonna verkosta tavaroita ja palveluita 9,6 miljardilla eurolla. Ulkomaisen verkkokaupan osuus oli 15 prosenttia. Ulkomaisen verkkokaupan osuus kasvoi hieman edellisvuodesta ja kotimaisen kaupan osuus vastaavasti pieneni.

Sekä vähittäiskaupassa että palveluissa kasvua veti ulkomainen verkkokauppa. Vähittäiskaupan tuotteita ostettiin ulkomailta 9 prosenttia viime vuotta enemmän ja palveluita 21 prosenttia enemmän.

– Näyttää siltä, että yleinen taloudellinen tilanne ja varovaisuus vaikuttavat kaikkeen kuluttamiseen, myös verkko-ostamiseen. Tämä näkyy siinä, että verkko-ostajien määrä kasvaa, mutta yksittäisen kuluttajan tekemien ostosten määrä ei niinkään, TNS Gallupin Digital-yksikön johtaja Ville Wikström sanoo.

Jos auto- ja venekauppaa ei oteta huomioon, vähittäiskaupan tuotteiden verkkokauppa kasvoi lähes kuusi prosenttia. Suurinta kasvu oli ruoan verkkomyynnissä, jopa 72 prosenttia edellisvuodesta, ja myös rautakaupan verkkomyynti kasvoi huomattavasti. Nousu selittyy sillä, että myynnin lähtötasot olivat pienet ja verkkokaupan tarjonta on kasvanut.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*