EK:n Kokkilan pikavippibisnekset herättävät arvostelua

Kaleva kertoi viime lauantaina, että Elinkeinoelämän Keskusliiton tuoreella puheenjohtajalla Ilpo Kokkilalla on lusikka pikavippisopassa. Kokkilan sijoitusyhtiö Pontos Group omistaa 10-20 prosenttia pikavippiyhtiö Ferratumista.

Kuluttajaekonomian professori Vesa Heinonen Helsingin yliopistosta kertoi Kalevalle pitävänsä arveluttavana, että EK:n puheenjohtaja osallistuu pikavippibisnekseen. Hänen mukaansa yhteiskunnan eliitin tulee pyrkiä noudattamaan korkeaa moraalia ja näyttämään esimerkkiä tavallisille kansalaisille.

Kokkilan omistukset saivat kovaa kritiikkiä myös SDP:n varapuheenjohtaja Eero Vainiolta.

– Elinkeinoelämän ykkösmiehelle ei näemmä enää riitä työtä tekevien suomalaisten palkkojen ja työsuhdeturvan polkeminen, vaan työläisiltä pitää vielä kiskoa korkoakin, Vainio sanoi Demarille.

– Ajat muuttuvat, mutta oikeuttaako se silti alhaisen moraalin? Vaikuttaa siltä, että Kokkilalle merkitsee vain ja ainoastaan raha, raha ja raha. Se on surullista.

Vainio huomauttaa, että ilman vastuullisesti toimivia omistajia ei ole myöskään sitoutuneita johtajia tai motivoituneita työntekijöitä.

Kokkila puolusti toimintaansa Kalevassa. Hänen mukaansa sijoitusta tehtäessä käytiin keskustelua myös asian eettisestä puolesta.

– Johtopäätös oli, että kyseessä on moraalisilla pelisäännöillä toimiva yhtiö, Kokkila sanoi.

Uutisia sivustolta

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*