Lainaston ja Ostosrahan palveluihin uudistuksia

Pikavippejä koskeva lakimuutos lähestyy, ja pikavippipalvelut uudistavat tuotteitaan. Uudenlaisia lainoja tarjoavat myös Lainasto ja Ostosraha.

Vippipalvelu Lainastossa uskotaan, että pienten lainojen kysyntä jatkuu – myönnettiinhän Suomessa viime vuonna pikavippejä liki 400 miljoonan euron edestä.

– Tämän ainutlaatuisen lainamuodon poistuminen markkinoilta jättääkin jälkeensä melkoisen markkinaraon täytettäväksi, sillä lakimuutos ei luonnollisestikaan tule poistamaan kuluttajien selkeästi osoittamaa tarvetta pikavippipalveluja vastaavalle lainatuotteelle, Lainaston tiedotteessa todetaan.

Lainasto aikoo korvata pikavipit Limiittiluotolla. Kyseessä on jatkuvasti asiakkaan käytettävissä oleva joustoluotto, jonka luottoraja on 2000 euroa. Limiittiluotto on siis varsin samankaltainen ratkaisu kuin Laina.fi:n ja Euroloanin tililuotot.

Limiittiluotto ei ole vielä saatavilla, mutta Lainasto uudistanee palvelunsa muutaman päivän kuluessa.

Lainaston mukaan Limiittiluottoa voi siirtää omalle pankkitilille ympäri vuorokauden. Luottoa voi nostaa verkkopalvelussa tai matkapuhelimen välityksellä, ja ensimmäisellä kerralla lainahakemus tehdään tuttuun tapaan Lainaston verkkopalvelussa pankkitunnusten avulla. Luoton hakeminen on ilmaista.

Ostosraha on puolestaan pitäytynyt perinteisemmissä kulutusluotoissa, mutta palvelu on uudistunut pidentämällä maksuaikojaan. Lyhin mahdollinen takaisinmaksuaika on nyt 12 kuukautta, kun se aikaisemmin oli yksi kuukausi. Ostosrahan kulutusluoton maksuaika voi olla korkeintaan kolme vuotta.

Lainasummat ovat pysyneet Ostosrahassa ennallaan, joten lainaa voi saada 400 – 2500 euroa. Vakuuksia ei edelleenkään vaadita.

Ostosrahan lainan todellinen vuosikorko on 29,38 prosenttia, jos lainan määrä on 2500 euroa ja laina-aika 36 kuukautta.

Tämän viikon perjantai on viimeinen päivä, jolloin pikavippejä voi tarjota vanhoilla lainaehdoilla. Lauantaista alkaen lainan todellinen vuosikorko saa olla korkeintaan 51 prosenttia, mikäli lainasumma tai luottoraja on alle 2000 euroa.

Uutisia sivustolta

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*