Lainaston ja Ostosrahan palveluihin uudistuksia

Pikavippejä koskeva lakimuutos lähestyy, ja pikavippipalvelut uudistavat tuotteitaan. Uudenlaisia lainoja tarjoavat myös Lainasto ja Ostosraha.

Vippipalvelu Lainastossa uskotaan, että pienten lainojen kysyntä jatkuu – myönnettiinhän Suomessa viime vuonna pikavippejä liki 400 miljoonan euron edestä.

– Tämän ainutlaatuisen lainamuodon poistuminen markkinoilta jättääkin jälkeensä melkoisen markkinaraon täytettäväksi, sillä lakimuutos ei luonnollisestikaan tule poistamaan kuluttajien selkeästi osoittamaa tarvetta pikavippipalveluja vastaavalle lainatuotteelle, Lainaston tiedotteessa todetaan.

Lainasto aikoo korvata pikavipit Limiittiluotolla. Kyseessä on jatkuvasti asiakkaan käytettävissä oleva joustoluotto, jonka luottoraja on 2000 euroa. Limiittiluotto on siis varsin samankaltainen ratkaisu kuin Laina.fi:n ja Euroloanin tililuotot.

Limiittiluotto ei ole vielä saatavilla, mutta Lainasto uudistanee palvelunsa muutaman päivän kuluessa.

Lainaston mukaan Limiittiluottoa voi siirtää omalle pankkitilille ympäri vuorokauden. Luottoa voi nostaa verkkopalvelussa tai matkapuhelimen välityksellä, ja ensimmäisellä kerralla lainahakemus tehdään tuttuun tapaan Lainaston verkkopalvelussa pankkitunnusten avulla. Luoton hakeminen on ilmaista.

Ostosraha on puolestaan pitäytynyt perinteisemmissä kulutusluotoissa, mutta palvelu on uudistunut pidentämällä maksuaikojaan. Lyhin mahdollinen takaisinmaksuaika on nyt 12 kuukautta, kun se aikaisemmin oli yksi kuukausi. Ostosrahan kulutusluoton maksuaika voi olla korkeintaan kolme vuotta.

Lainasummat ovat pysyneet Ostosrahassa ennallaan, joten lainaa voi saada 400 – 2500 euroa. Vakuuksia ei edelleenkään vaadita.

Ostosrahan lainan todellinen vuosikorko on 29,38 prosenttia, jos lainan määrä on 2500 euroa ja laina-aika 36 kuukautta.

Tämän viikon perjantai on viimeinen päivä, jolloin pikavippejä voi tarjota vanhoilla lainaehdoilla. Lauantaista alkaen lainan todellinen vuosikorko saa olla korkeintaan 51 prosenttia, mikäli lainasumma tai luottoraja on alle 2000 euroa.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*