YLE: Satakunnassa pikavippiongelma

Pikavippitapausten käsittely uhkaa ruuhkauttaa Satakunnan käräjäoikeuden, kertoo Yle. Käräjäoikeudessa käsiteltiin viime vuonna noin 20 000 pikavippijuttua. Määrä on suuri, sillä kaikkien juttujen yhteismäärä oli viime vuonna noin 23 000.

Käräjäoikeuden laamanni Martti Juntikka kertoo Ylelle, että pikavippitapauksia on laidasta laitaan, mutta usein käräjäoikeuksissa peritään pieniä saatavia, joiden päälle kertyy perintäkuluja ja oikeudenkäyntikuluja.

Jos käräjäoikeuteen asti etenevien pikavippiongelmien määrä edelleen kasvaa, sillä voi Juntikan mukaan olla vaikutusta jo muidenkin juttujen käsittelyaikatauluun. Tähän mennessä aikataulussa on suurin piirtein pysytty, mutta ongelmia voi olla tiedossa, sillä Juntikan mukaan pikavippien aiheuttama työtaakka on suuri ja käräjäoikeuden henkilökunta on kovan paineen alla.

Myös Porin talous- ja velkaneuvonnasta kerrotaan Ylelle, että yhä useammalla neuvontaan hakeutuvalla on muiden luottojen ohella maksettavana myös pikavippejä.

– Usein pikavipeillä on yritetty hoitaa vanhoja luottoja ja velkakierre on valmis, sanoo talous- ja velkaneuvoja Arja Jokinen.

Pikavipeistä syntyneet velkakierteet ovat Jokisen mukaan hankalia hoidettavia, sillä pikavippivelkojien kanssa on hankala saada sovittua maksuaikatauluista.

Viimeisin keino velkojen hoitamiseksi on käräjäoikeudelta haettava velkajärjestely. Velkajärjestelyyn ei kuitenkaan välttämättä pääse. Esteeksi voivat muodostua esimerkiksi kevytmielisesti otetut velat.

Jokinen on erityisen huolestunut pikavippejä ottavista nuorista, joilla ei ole ammattia tai työpaikkaa.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*