Uusi erikoinen lainamuoto – pikavippiä kortille

Pikavippialan lakimuutosten myötä markkinoille on tullut aivan uudenlaisia lainatuotteita. Yksi niistä on kortille ladattava laina.

Pikavippifirma postittaa kortin kotiin, ja asiakas voi itse ladata sille haluamansa määrän luottoa. Korttiluottojen summat ovat melko pieniä, alle 1000 euron luottoja. Esimerkiksi Laina.fi-palvelussa asiakas voi hankkia korttiinsa 200 – 500 euron luottorajan.

Korttiluotolla ei voi nostaa rahaa eikä rahoja voi siirtää omalle pankkitilille, mutta se käy maksuvälineenä tavallisissa kaupoissa ja verkkokaupoissa. Kyseessä on siis niin sanottu hyödykesidonnainen luotto. Korttiluottoa voi käyttää lähes samalla tavalla kuin tavallista luottokorttia.

Käytetystä luotosta maksetaan hinnaston mukaan. Hinnoittelu vaihtelee hieman lainapalveluiden välillä, mutta hintataso ei merkittävästi eroa pikavippien ja tililuottojen hinnoista. Joissakin palveluissa kortille ladattava luottotuote muistuttaa tililuottoa luottorajoineen, toisissa kyseessä on pikavipin kaltainen kertalaina.

Käytetty luotto maksetaan takaisin laskulla eräpäivään mennessä samoin kuin pikavippi. Jos korttiluotossa on luottoraja, maksuaikaan voi saada tililuoton kaltaista joustoa. Asiakas voi siis maksaa käytetyn luoton takaisin osissa ja vaikuttaa itse maksuerien kokoon.

Korttiluotto voi olla kätevä esimerkiksi silloin, jos haluaa joustavan lainan, mutta ei voi tai halua käydä internetissä nostamassa lainaa. Korttiluotto käy myös ulkomailla, joten siitä voi olla iloa matkustaville.

On olemassa myös prepaid-kortteja, jotka muistuttavat hieman pikavippiyhtiöiden korttiluottoja. Prepaid-kortti täytyy kuitenkin maksaa etukäteen. Korttiluotolle ei puolestaan voi ladata omaa rahaa, vaan kyseessä on aina luotto.

Uutisia sivustolta

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*