Uusi erikoinen lainamuoto – pikavippiä kortille

Pikavippialan lakimuutosten myötä markkinoille on tullut aivan uudenlaisia lainatuotteita. Yksi niistä on kortille ladattava laina.

Pikavippifirma postittaa kortin kotiin, ja asiakas voi itse ladata sille haluamansa määrän luottoa. Korttiluottojen summat ovat melko pieniä, alle 1000 euron luottoja. Esimerkiksi Laina.fi-palvelussa asiakas voi hankkia korttiinsa 200 – 500 euron luottorajan.

Korttiluotolla ei voi nostaa rahaa eikä rahoja voi siirtää omalle pankkitilille, mutta se käy maksuvälineenä tavallisissa kaupoissa ja verkkokaupoissa. Kyseessä on siis niin sanottu hyödykesidonnainen luotto. Korttiluottoa voi käyttää lähes samalla tavalla kuin tavallista luottokorttia.

Käytetystä luotosta maksetaan hinnaston mukaan. Hinnoittelu vaihtelee hieman lainapalveluiden välillä, mutta hintataso ei merkittävästi eroa pikavippien ja tililuottojen hinnoista. Joissakin palveluissa kortille ladattava luottotuote muistuttaa tililuottoa luottorajoineen, toisissa kyseessä on pikavipin kaltainen kertalaina.

Käytetty luotto maksetaan takaisin laskulla eräpäivään mennessä samoin kuin pikavippi. Jos korttiluotossa on luottoraja, maksuaikaan voi saada tililuoton kaltaista joustoa. Asiakas voi siis maksaa käytetyn luoton takaisin osissa ja vaikuttaa itse maksuerien kokoon.

Korttiluotto voi olla kätevä esimerkiksi silloin, jos haluaa joustavan lainan, mutta ei voi tai halua käydä internetissä nostamassa lainaa. Korttiluotto käy myös ulkomailla, joten siitä voi olla iloa matkustaville.

On olemassa myös prepaid-kortteja, jotka muistuttavat hieman pikavippiyhtiöiden korttiluottoja. Prepaid-kortti täytyy kuitenkin maksaa etukäteen. Korttiluotolle ei puolestaan voi ladata omaa rahaa, vaan kyseessä on aina luotto.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*