Aamulehti: Miten käy, kun pikavipit loppuvat?

Aamulehti kertoo, että eduskunnan päätös leikata pikavippien korkoja voi johtaa odottamattomiin seurauksiin. Välitön vaikutus on, että nykymuotoiset vakuudettomat pikalainat häviävät markkinoilta, kun niiden tarjoaminen muuttuu kannattamattomaksi. Monet pikavippiyhtiöt ovat lisäksi päättäneet lopettaa toimintansa, ja lisää lopettamisia uskotaan vielä tulevan.

Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja Juha A. Pantzar pohtii Aamulehdessä, miten käy ihmisille, jotka ovat pyörittäneet elämäänsä pikavippirahoituksella. Ensi kesänä uusia lainoja ei välttämättä ole enää tarjolla, mikä voi johtaa velkakierteiden laukeamiseen.

Osa pikavippiasiakkaista maksaa luottonsa takaisin uudella lainalla. Takuu-Säätiön mukaan joillakin sen asiakkailla on ollut jopa 20 pikavippiä yhtä aikaa. Se on mahdollista, koska Suomessa on kymmeniä pienlainayrityksiä. Huhtikuun alussa luotonantajarekisterissä oli 76 lainayritystä. Päällekkäisiä pikavippejä voi ottaa niin kauan kuin luottotiedot pysyvät puhtaina.

Suomen Pienlainayhdistys kommentoi Aamulehdelle, että alan yhtiöt eivät ole vastuussa siitä, mitä niiden asiakkaille tapahtuu lainakaton voimaantulon jälkeen. Pienlainayhdistyksen mukaan vastuu on lainsäätäjällä, joka on tilanteen aiheuttanut.

Aamulehti kertoo myös, että ulosottomiehet ovat jalkautuneet kouluihin kertomaan ylivelkaantumisen ja pikavippien vaaroista. Taustalla on, että jopa 80 prosenttia käräjäoikeuksien riidattomista velkomusasiosita saattaa johtua pääasiassa nuorten ottamista pikavipeistä. Hätä on jo niin suuri, että alle täysi-ikäistenkin valistamista pidetään tarpeellisena.

Vuonna 2011 ulosottoon tulleista riidattomista saatavista kohdistui alle 30-vuotiaisiin.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*