Laina.fi uudistui

Pikaluotoistaan tunnettu Laina.fi on uudistanut lainapalvelunsa. Pikavippien sijaan kaikki asiakkaat hakevat Käyttölainaa, joka on jatkuva tililuotto.

Myös Euroloan toi vastikään markkinoille uudenlaisen luottotilin, ja ainakin Viestilaina ja Ferratum ovat ilmoittaneet uudistavansa palveluitaan. Jatkossa pienet lainat ovat todennäköisesti yhä useammin tilipohjaisia luottoja.

Laina.fi:ssä positiivisen luottopäätöksen saaneelle hakijalle myönnetään kuukausittainen luottoraja, jonka määrä voi olla 50 – 2000 euroa. Luottorajan puitteissa asiakas voi itse tehdä nostoja niin usein kuin haluaa. Lainatarpeen yllättäessä ei siis enää tarvitse hakea joka kerta erillistä pikavippiä, vaan Laina.fi:n Käyttölainaa voi hyödyntää kuten luottokorttia.

Pikavippeihin tottuneiden tarpeet Käyttölaina kattaa luultavasti hyvin. Nostoja voi tehdä tekstiviestillä, ja luoton voi saada tilille yhtä nopeasti kuin pikavipin. Käyttölaina on jatkuva sopimus, mutta vuosi- tai kuukausimaksuja ei ole, joten asiakkaat maksavat vain nostamistaan lainoista.

Laina.fi:n Käyttölainan hintataso on hitusen pikavippejä edullisempi. Esimerkiksi 100 euron nosto vajaan puolentoista kuukauden maksuajalla tuottaa kuluja 16 euroa. 100 euron pikavipin kustannukset kuukauden maksuajalla ovat yleensä noin 25 euroa.

Lainan maksuajan valitseminen ei Käyttölainassa ole aivan yhtä selkeää kuin pikavipissä. Lainaa haettaessa ei päätetä maksuaikaa, ainoastaan ensimmäisen noston määrä ja eräpäivä, joka voi olla kuukauden puolivälissä tai lopussa. Tämä johtuu siitä, että laina-asiakas voi eräpäivänä lyhentää luottoa itse valitsemallaan summalla. Niinpä asiakas voi itse säädellä laina-aikaa. Lainaa tulee kuitenkin aina maksaa takaisin vähintään minimilyhennyksen verran, joten loputtomiin takaisinmaksua ei voi venyttää.

Palvelun uudistuksen yhteydessä Laina.fi:n luottoehdot näyttävät hivenen tiukentuneet. Hakuprosessin aikana voidaan esimerkiksi pyytää kopiota hakijan palkkakuitista, tiliotteesta tai eläkepäätöksestä. Näin Laina.fi haluaa varmistua hakijan takaisinmaksukyvystä. Taustalla on luottoriskin hallinta – kun luotosta perittävät kustannukset ovat pienentyneet, lainayhtiöiden tulee tappioiden välttämiseksi valita asiakkaansa entistä tarkemmin.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*