Laina.fi uudistui

Pikaluotoistaan tunnettu Laina.fi on uudistanut lainapalvelunsa. Pikavippien sijaan kaikki asiakkaat hakevat Käyttölainaa, joka on jatkuva tililuotto.

Myös Euroloan toi vastikään markkinoille uudenlaisen luottotilin, ja ainakin Viestilaina ja Ferratum ovat ilmoittaneet uudistavansa palveluitaan. Jatkossa pienet lainat ovat todennäköisesti yhä useammin tilipohjaisia luottoja.

Laina.fi:ssä positiivisen luottopäätöksen saaneelle hakijalle myönnetään kuukausittainen luottoraja, jonka määrä voi olla 50 – 2000 euroa. Luottorajan puitteissa asiakas voi itse tehdä nostoja niin usein kuin haluaa. Lainatarpeen yllättäessä ei siis enää tarvitse hakea joka kerta erillistä pikavippiä, vaan Laina.fi:n Käyttölainaa voi hyödyntää kuten luottokorttia.

Pikavippeihin tottuneiden tarpeet Käyttölaina kattaa luultavasti hyvin. Nostoja voi tehdä tekstiviestillä, ja luoton voi saada tilille yhtä nopeasti kuin pikavipin. Käyttölaina on jatkuva sopimus, mutta vuosi- tai kuukausimaksuja ei ole, joten asiakkaat maksavat vain nostamistaan lainoista.

Laina.fi:n Käyttölainan hintataso on hitusen pikavippejä edullisempi. Esimerkiksi 100 euron nosto vajaan puolentoista kuukauden maksuajalla tuottaa kuluja 16 euroa. 100 euron pikavipin kustannukset kuukauden maksuajalla ovat yleensä noin 25 euroa.

Lainan maksuajan valitseminen ei Käyttölainassa ole aivan yhtä selkeää kuin pikavipissä. Lainaa haettaessa ei päätetä maksuaikaa, ainoastaan ensimmäisen noston määrä ja eräpäivä, joka voi olla kuukauden puolivälissä tai lopussa. Tämä johtuu siitä, että laina-asiakas voi eräpäivänä lyhentää luottoa itse valitsemallaan summalla. Niinpä asiakas voi itse säädellä laina-aikaa. Lainaa tulee kuitenkin aina maksaa takaisin vähintään minimilyhennyksen verran, joten loputtomiin takaisinmaksua ei voi venyttää.

Palvelun uudistuksen yhteydessä Laina.fi:n luottoehdot näyttävät hivenen tiukentuneet. Hakuprosessin aikana voidaan esimerkiksi pyytää kopiota hakijan palkkakuitista, tiliotteesta tai eläkepäätöksestä. Näin Laina.fi haluaa varmistua hakijan takaisinmaksukyvystä. Taustalla on luottoriskin hallinta – kun luotosta perittävät kustannukset ovat pienentyneet, lainayhtiöiden tulee tappioiden välttämiseksi valita asiakkaansa entistä tarkemmin.

Uutisia sivustolta

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*