Pikavippimainokset kiellettiin tällä kertaa Kemissä

Kemin kaupungin tekninen lautakunta päätti kieltää pikavippien mainostamisen, kertoo Pohjolan Sanomat. Kemi päätti jatkaa kaupungin mainospaikkojen vuokraamista JCDecaux Finland Oy:lle, mutta vuokrausehtoihin lisättiin pikavippimainosten kielto.

Pikaluottomainosten kieltoa perustellaan Kemissä sosiaalisilla ja yhteiskunnallisilla syillä. Kaupungin sopimusjohtaja Markku Pietarilan lausunnossa todetaan, että pikavippien aiheuttamat vaikutukset, kuten ylivelkaantumisongelmat, on huomioitu myös eduskunnassa ja monissa muissa kaupungeissa, ja että kaiken kaikkiaan kaupungilla on asianmukaiset perusteet kieltää pikaluottojen mainonta.

Pietarila huomauttaa lausunnossaan, ettei yhteiskunta saa rajoittaa laillista elinkeinotoimintaa ilman perusteita, mutta katsoo, että pikavippien kohdalla mainonnan rajoittaminen on oikeutettua. Kuluttajavirasto on esimerkiksi joutunut viime vuosina useasti puuttumaan pikavippiyhtiöiden harhaanjohtavaan ja hyvän tavan vastaiseen mainontaan.

Lausunnon mukaan pikavippimainosten kielto ei riko tasapuolisen kohtelun vaatimuksia, sillä kiellolle on riittävät perusteet ja se koskee kaikkia pikaluottoyhtiöitä.

JCDecaux hyväksyi sopimuksen, mutta asettui aluksi lausunnossaan pikavippimainonnan kieltoa vastaan. Yhtiön mukaan pikavippien haitallisia vaikutuksia tulisi kitkeä ennemmin itse pikavippijärjestelmään ja lainojen ehtoihin puuttumalla. Yhtiön mukaan vastuu tuotteiden eettisyydestä kuuluu niiden tarjoajille, eivätkä ongelmat poistu mainontaa rajoittamalla. Lisäksi mainontaan törmää kaikissa medioissa, ei pelkästään ulkomainonnassa.

Pikavippien ja niiden mainonnan mahdollisista haitallisista vaikutuksista on viime aikoina keskusteltu paljon. Ainakin Tampere ja Kouvola ovat kieltäneet pikavippien mainostamisen, ja useissa muissa kunnissa mainoskielto on ollut esillä. Merkittävin vaikutus alaan on kuitenkin eduskunnan hyväksyntää odottelevalla lainmuutoksella, joka muun muassa asettaa pikavipeille korkokaton.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*