Pikavippimainonta loppuu Kajaanissa

Pikavippimainontaa kielletään vielä innokkaasti, vaikka tulossa oleva pikavippilaki vähentänee muutenkin pikavippien tarjontaa. Myös Kajaanissa etenee pikavippimainokset kieltävä valtuustoaloite, kertoo Kainuun Sanomat.

Kajaanin ympäristötekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja –valtuustolle, että pikavippien mainonta kielletään jatkossa kaupungin vuokraamilla mainospaikoilla.

Ympäristötekninen lautakunta toteaa, että Kajaanin sopimukset ulkomainostajien kanssa sallivat mainonnan rajoittamisen kaupungin harkinnan mukaan. Niinpä lautakunta arvioi, että pikavippimainosten rajoittaminen on sallittua.

Lautakunnan mukaan pikavippimainosten kieltoa on ehdotettu muutamissa palautteissa jo ennen valtuustoaloitetta.

Valtuustoaloite pikavippimainosten kieltämiseksi tehtiin Kajaanissa viime syyskuussa. Aloitteen esitti valtuutettu Raili Myllylä (vas) ja Vasemmistoliiton Kajaanin valtuustoryhmä allekirjoitti sen.

Aloitteessa pikavippien kieltoa perustellaan maksuhäiriöiden jatkuvalla kasvulla. Aloitteen mukaan siihen ovat osaltaan syynä pikavipit ja niiden korkeat kulut.

– Työntekijät ja vapaaehtoiset, jotka työskentelevät ylivelkaantuneiden ja maksuvaikeuksissa olevien ihmisten kanssa, tuntevat hyvin pikavippien aiheuttamat ongelmat yksilölle ja yhteiskunnalle, aloitteessa todetaan.

Lisäksi pikavippejä mainostetaan aloitteen mukaan aktiivisesti, jopa aggressiivisesti.

Pikavippimainosten kiellosta on viime kuukausina keskusteltu monissa kaupungeissa. Viimeksi mainokset kiellettiin Kemissä tammikuun loppupuolella, ja sitä ennen samaan ratkaisuun on päädytty ainakin Tampereella ja Kouvolassa. Asia on ollut esillä myös muissa kaupungeissa, mutta esimerkiksi Helsingissä yleisten töiden lautakunta arvioi, että mainoskiellon asettaminen edellyttäisi lakimuutosta, joten kaupungilla ei ole valtuuksia sen asettamiseen.

Mainoskieltoja on usein perusteltu pikavippien aiheuttamilla haitoilla, kuten ylivelkaantumisongelmilla. Toisaalta mainoskieltoja on kritisoitu muun muassa elinkeinovapauden perusteella.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*