Sonera karsii epäasiallisia tekstiviestipalveluita

Sonera aikoo karsia ongelmia aiheuttaneita kolmansien osapuolien tarjoamia tekstiviestipalveluita. Operaattori on vuoden alusta lähtien vähentänyt muun muassa visailuihin, kyselyihin ja lahjakortti- ja tekstiviestipalveluihin liittyvien tekstiviestipalveluiden tarjoamista. Myös hyväntekeväisyyskampanjoiden ja tekstiviestillä toimivien verkkorahapalveluiden asianmukaisuutta aiotaan jatkossa tarkastella aiempaa tarkemmin ennen palvelun tarjoamista.

Aiheesta kertoi Mobiili.fi.

Kolmansille osapuolille tarjottavat tekstiviestipalvelut ovat erilaisia matkapuhelimella käytettäviä palveluita, joiden kulut maksetaan puhelinlaskun yhteydessä. Operaattori tarjoaa palvelua varten yritykselle tekstiviestinumeron ja laskutuspalvelun.

Palvelujen karsimisen taustalla ovat niiden asiakkaille aiheuttamat ongelmat ja negatiivinen asiakaspalaute.

– Pääsyynä palveluiden karsimiseen on asiakkailta tullut negatiivinen palaute, näihin palveluihin liittyvät reklamaatiot ja operaattoria työllistävä jälkiselvittely luottotappioineen, kertoo johtaja Juha Koivuniemi Soneran mobiilipalveluista.

Soneran ja Tele Finlandin asiakkaat eivät voi jatkossa käyttää Soneran estämiä palveluita.

Soneran käytäntöjen muutoksiin vaikuttivat erityisesti viime vuonna lisääntyneet maksulliset visailutekstiviestipalvelut. Palvelut kyselivät Internetin kautta käyttäjien puhelinnumeroita ja alkoivat sen jälkeen lähettää maksullisia tekstiviestejä.

Sonera haluaa lisätä matkapuhelimella maksamisen luotettavuutta.

– Matkapuhelin on tulevaisuudessa yhä tärkeämpi väline kätevään ja luotettavaan maksamiseen, ja siksi haluamme asiakkaiden voivan luottaa mobiiliasiointiin ilman yllätyslaskuja tai harmillista jälkiselvittelyä, Koivuniemi kertoo.

Asiallisesti toimivien palveluntarjoajien kanssa Sonera aikoo edelleen jatkaa tekstiviestipalveluiden tarjoamista.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*