Taloustaitohanke neuvoo nuoria rahankäytössä

Nuorille suunnattu Taloustaitohanke on auttanut nuoria arjen rahankäytössä, kertoo Nordea tiedotteessaan. Vuonna 2013 käynnistetyn hankkeen tavoitteena on auttaa 16 – 29 -vuotiaita nuoria, jotka ovat jääneet työn ja koulutuksen ulkopuolelle.

Nuoret pääsevät opettelemaan arjen rahataitoja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Harjoitusten ja ryhmätehtävien avulla opitaan esimerkiksi ennaltaehkäisemään suuria talousvaikeuksia, kuten luottotietojen menettämistä.

Nordean tiedotteen mukaan tärkeimpiä ovat olleet nuorten omat oivallukset, kuten ymmärrys laskun maksamatta jättämisen seurauksista ja omien kuukausimenojen selvittäminen.

Tapaamisissa on keskusteltu eniten käytännön asioista, esimerkiksi pikavipeistä, velkaantumisesta ja opintolainan hakemisesta. Nuorten kanssa voidaan pohtia, miten pitää toimia, jos oma talous on ajautumassa pois hallinnasta. Osallistujat saavat käytännön ohjeita hankalissa tilanteissa toimimiseen ja sekä ylivelkaantumisen välttämiseen että jo syntyneen velkatilanteen korjaamiseen.

Uutisia sivustolta