Taloustaitohanke neuvoo nuoria rahankäytössä

Nuorille suunnattu Taloustaitohanke on auttanut nuoria arjen rahankäytössä, kertoo Nordea tiedotteessaan. Vuonna 2013 käynnistetyn hankkeen tavoitteena on auttaa 16 – 29 -vuotiaita nuoria, jotka ovat jääneet työn ja koulutuksen ulkopuolelle.

Nuoret pääsevät opettelemaan arjen rahataitoja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Harjoitusten ja ryhmätehtävien avulla opitaan esimerkiksi ennaltaehkäisemään suuria talousvaikeuksia, kuten luottotietojen menettämistä.

Nordean tiedotteen mukaan tärkeimpiä ovat olleet nuorten omat oivallukset, kuten ymmärrys laskun maksamatta jättämisen seurauksista ja omien kuukausimenojen selvittäminen.

Tapaamisissa on keskusteltu eniten käytännön asioista, esimerkiksi pikavipeistä, velkaantumisesta ja opintolainan hakemisesta. Nuorten kanssa voidaan pohtia, miten pitää toimia, jos oma talous on ajautumassa pois hallinnasta. Osallistujat saavat käytännön ohjeita hankalissa tilanteissa toimimiseen ja sekä ylivelkaantumisen välttämiseen että jo syntyneen velkatilanteen korjaamiseen.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..