Velkarahalla lomailu ei kannata

Kesällä voi kulua runsaasti rahaa, eivätkä tulot ja säästöt välttämättä riitä houkutteleviin lomamatkoihin ja huvipuistoihin. Tulee otettua pikalainaa tai kulutusluottoa. Syksyn tullen tulee kuitenkin hätä: miten saa velat maksettua pois?

Jo kulutettua rahaa on kurja maksaa takaisin, muistuttaa MTV.fi. Huonointa mahdollista velkaa on lomailuun tai shoppailuun kulutettu raha. Esimerkiksi autoa varten otettu velka on huonoa, mutta ei huonointa mahdollista, sillä auton voi myydä eteenpäin. Lomailusta ei sen sijaan jää mitään eteenpäin myytävää.

Jos velkaa kuitenkin ottaa lomailua varten, kannattaa takaisinmaksu suunnitella tarkasti ja muistaa, että maksaminen on ikävää, kun hauska on jo pidetty ja päälle tulevat vielä korotkin. Lomallakin seuraavien kuukausien velanmaksu saattaa painaa mieltä. Jos rahatilanne on tiukka ennen lomaa, on se velalla lomailun jälkeen entistä tiukempi.

Seuraavaa lomaa varten kannattaakin olla suunnitelmallisempi ja aloittaa säästäminen jo reilusti ennen matkallelähtöä. Kun tekee tarkat laskelmat, on helpompi suunnitella omaa kulutusta.

Aina ei ole välttämätöntä nipistää kulutuksesta. Sen sijaan voi pohtia, mistä saisi lisärahaa. Oman osaamisen ympäriltä voi löytyä pieni sivubisnes. Toisille sopii vanhojen tavaroiden myynti, toisille taas marjojen poiminta.

Uutisia sivustolta