Velkarahalla lomailu ei kannata

Kesällä voi kulua runsaasti rahaa, eivätkä tulot ja säästöt välttämättä riitä houkutteleviin lomamatkoihin ja huvipuistoihin. Tulee otettua pikalainaa tai kulutusluottoa. Syksyn tullen tulee kuitenkin hätä: miten saa velat maksettua pois?

Jo kulutettua rahaa on kurja maksaa takaisin, muistuttaa MTV.fi. Huonointa mahdollista velkaa on lomailuun tai shoppailuun kulutettu raha. Esimerkiksi autoa varten otettu velka on huonoa, mutta ei huonointa mahdollista, sillä auton voi myydä eteenpäin. Lomailusta ei sen sijaan jää mitään eteenpäin myytävää.

Jos velkaa kuitenkin ottaa lomailua varten, kannattaa takaisinmaksu suunnitella tarkasti ja muistaa, että maksaminen on ikävää, kun hauska on jo pidetty ja päälle tulevat vielä korotkin. Lomallakin seuraavien kuukausien velanmaksu saattaa painaa mieltä. Jos rahatilanne on tiukka ennen lomaa, on se velalla lomailun jälkeen entistä tiukempi.

Seuraavaa lomaa varten kannattaakin olla suunnitelmallisempi ja aloittaa säästäminen jo reilusti ennen matkallelähtöä. Kun tekee tarkat laskelmat, on helpompi suunnitella omaa kulutusta.

Aina ei ole välttämätöntä nipistää kulutuksesta. Sen sijaan voi pohtia, mistä saisi lisärahaa. Oman osaamisen ympäriltä voi löytyä pieni sivubisnes. Toisille sopii vanhojen tavaroiden myynti, toisille taas marjojen poiminta.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..