Pikavipit vaihtuvat uudenlaisiin tuotteisiin

Kesäkuun alussa voimaantulevat lakimuutokset tuottavat merkittäviä haasteita pieniä lainoja tarjoavien yritysten kannattavuudelle. Ensimmäisenä tilanteeseen on tarttunut vuonna 2007 perustettu Euroloan. Yhtiö vaihtoi huhtikuun lopulla kaikki pikavippinsä uuteen luottotiliin. Perinteistä pikavippiä ei siis Euroloanilta enää saa, mutta luottotili sopinee hyvin myös pikavippaajien tarpeisiin.

Asiakas voi hakea luottotilinsä luottorajaksi 50 – 5000 euroa. Luottorajan puitteissa lainaa voi nostaa omalle pankkitilille aina, kun sitä sattuu tarvitsemaan. Nostoja voi tehdä tekstiviestillä tai Euroloanin verkkopalvelussa.

Euroloan on tarttunut haasteeseen paitsi uudistamalla palveluitaan, myös lisäämällä asiakaskohtaisen hintaharkinnan. Asiakaskohtainen hinnanmääräytyminen on toistaiseksi ollut tuttua lähinnä suurempia kulutusluottoja ja muita isompia lainoja tarjoavista palveluista. Pikavipin hinta on yleensä ollut kaikille hakijoille sama, ja luottotappioita on kompensoitu pitämällä hintataso riittävän korkeana.

Maksukykyisille ja laskunsa huolella hoitaville asiakkaille muutoksesta voi siis olla taloudellista etua, sillä vähäriskiset asiakkaat saattavat jatkossa saada lainansa halvemmalla.

– Henkilökohtainen, tarkkaan analyysiin pohjautuva lainatarjous on myös asiakaspalvelua. Asiansa hoitaneita kanta-asiakkaitamme voimme esimerkiksi luotottaa entistä edullisemmin, kertoi Euroloanin Suomen maajohtaja Samuli Korpinen huhtikuun alussa.

Euroloanin luoton asiakaskohtainen korko voi olla 7,0 – 28,9 prosenttia. Lisäksi lainasta maksetaan viitekorkoa, joka tosin on tällä hetkellä vain yksi prosentti.

Euroloanin mukaan luottoon liittyvät maksut ja korko määräytyvät muun muassa hakijan luottohistorian, maksukyvyn ja kanta-asiakkuuden perusteella.

Pikalainayritykset ovat ottaneet käyttöön myös muita keinoja hallita luottoriskiä uudenlaisessa toimintaympäristössä. Suomen Asiakastieto kertoi muutama viikko sitten ryhtyvänsä tarjoamaan lainayhtiöiden käyttöön positiivisia luottotietoja. Tietojen avulla luottoyhtiöillä on mahdollisuus karsia joukosta esimerkiksi ylivelkaantumassa olevat riskiasiakkaat. Tietoja käyttää alkuvaiheessa 15 luottoyritystä, joiden joukossa on useita merkittäviä pikalainayrityksiä.

Uutisia sivustolta

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*