Pikavipit vaihtuvat uudenlaisiin tuotteisiin

Kesäkuun alussa voimaantulevat lakimuutokset tuottavat merkittäviä haasteita pieniä lainoja tarjoavien yritysten kannattavuudelle. Ensimmäisenä tilanteeseen on tarttunut vuonna 2007 perustettu Euroloan. Yhtiö vaihtoi huhtikuun lopulla kaikki pikavippinsä uuteen luottotiliin. Perinteistä pikavippiä ei siis Euroloanilta enää saa, mutta luottotili sopinee hyvin myös pikavippaajien tarpeisiin.

Asiakas voi hakea luottotilinsä luottorajaksi 50 – 5000 euroa. Luottorajan puitteissa lainaa voi nostaa omalle pankkitilille aina, kun sitä sattuu tarvitsemaan. Nostoja voi tehdä tekstiviestillä tai Euroloanin verkkopalvelussa.

Euroloan on tarttunut haasteeseen paitsi uudistamalla palveluitaan, myös lisäämällä asiakaskohtaisen hintaharkinnan. Asiakaskohtainen hinnanmääräytyminen on toistaiseksi ollut tuttua lähinnä suurempia kulutusluottoja ja muita isompia lainoja tarjoavista palveluista. Pikavipin hinta on yleensä ollut kaikille hakijoille sama, ja luottotappioita on kompensoitu pitämällä hintataso riittävän korkeana.

Maksukykyisille ja laskunsa huolella hoitaville asiakkaille muutoksesta voi siis olla taloudellista etua, sillä vähäriskiset asiakkaat saattavat jatkossa saada lainansa halvemmalla.

– Henkilökohtainen, tarkkaan analyysiin pohjautuva lainatarjous on myös asiakaspalvelua. Asiansa hoitaneita kanta-asiakkaitamme voimme esimerkiksi luotottaa entistä edullisemmin, kertoi Euroloanin Suomen maajohtaja Samuli Korpinen huhtikuun alussa.

Euroloanin luoton asiakaskohtainen korko voi olla 7,0 – 28,9 prosenttia. Lisäksi lainasta maksetaan viitekorkoa, joka tosin on tällä hetkellä vain yksi prosentti.

Euroloanin mukaan luottoon liittyvät maksut ja korko määräytyvät muun muassa hakijan luottohistorian, maksukyvyn ja kanta-asiakkuuden perusteella.

Pikalainayritykset ovat ottaneet käyttöön myös muita keinoja hallita luottoriskiä uudenlaisessa toimintaympäristössä. Suomen Asiakastieto kertoi muutama viikko sitten ryhtyvänsä tarjoamaan lainayhtiöiden käyttöön positiivisia luottotietoja. Tietojen avulla luottoyhtiöillä on mahdollisuus karsia joukosta esimerkiksi ylivelkaantumassa olevat riskiasiakkaat. Tietoja käyttää alkuvaiheessa 15 luottoyritystä, joiden joukossa on useita merkittäviä pikalainayrityksiä.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*