Luottokorttimyynti kasvoi viime vuonna

Kotimaisilla luottokorteilla tehtiin Suomessa ostoksia viime vuonna 8,9 miljardilla eurolla. Kasvua kertyi kahdeksan prosenttia verrattuna vuoteen 2011, kertoo Tilastokeskuksen tuore Rahoitustoiminta-tilasto.

Luottokorttia käytettiin eniten kaupoissa ja seuraavaksi eniten huoltoasemilla.

Vaikka luottokorttiostoksia tehtiin enemmän, luottokortilla tehtyjen nostojen suosio väheni. Kotimaisilla korteilla tehtiin Suomessa käteisnostoja ja tilisiirtoja runsaat viisi prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Ulkomailla käydessään suomalaiset tekivät kotimaisilla luottokorteilla ostoksia 2,2 miljardilla eurolla ja nostivat käteistä rahaa 224 miljoonaa euroa.

Ulkomaisia luottokortteja puolestaan vingutettiin Suomessa 2,0 miljardin euron edestä.

Vuonna 2012 Suomessa oli 3,4 miljoonaa aktiivista luottokorttitiliä. Aktiiviseksi luetaan tili, jota on käytetty vuoden aikana vähintään kerran. Keskimäärin yhtä aktiivista luottokorttitiliä käytettiin vuoden aikana 45 kertaa.

Suomalaisilla oli viime vuonna prosentin verran enemmän aktiivisia luottokorttitilejä kuin edellisenä vuonna. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana luottokorttien määrä oli huipussaan vuonna 2007, jolloin korttitilejä oli hieman yli 3,5 miljoonaa kappaletta.

Tileistä 11 prosenttia oli korottomia maksuaikakortteja ja 89 prosenttia varsinaisia korollisia luottokortteja. Maksuaikakorttien suosio on viime vuosina romahtanut ja tilalle on tullut varsinaisia luottokortteja. Vielä 2000-luvun ensimmäisinä vuosina yli puolet luottokorttitileistä oli maksuaikakortteja.

Luottokorttien velkakanta oli viime vuoden lopussa 2,5 miljardia euroa, mikä on kolme prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Luottokorttivelasta 67 prosenttia oli kotitalouksien ja 33 prosenttia yritysten ja elinkeinonharjoittajien velkaa.

Korteista aiheutuneiden luottotappioiden määrä väheni viisi prosenttia verrattuna vuoteen 2011. Yhteensä luottokorttitilit aiheuttivat 39 miljoonan euron luottotappiot. Myös maksuhäiriöiden takia lopetettujen tilien määrä väheni viidenneksellä.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*