Laina.fi neuvoo lainaa harkitsevia

Pohditko lainanottoa? Tililuottoja ja kulutusluottoja tarjoava Laina.fi on kirjoittanut hyödyllisen oppaan, joka voi auttaa, kun teet päätöstä lainan ottamisesta.

Mieti aivan ensimmäiseksi, oletko ottamassa lainaa todelliseen pakottavaan tarpeeseen. Laina.fi neuvoo, että lomamatkat ja muut huvitukset kannattaa rahoittaa säästämällä, ei lainaamalla. Toiseksi kannattaa huolehtia omasta maksuvalmiudesta, jotta lainan saanti on ylipäätään mahdollista. Kolmanneksi Laina.fi kannustaa olemaan rehellinen paitsi luotonantajalle, myös itselleen. Ei kannata kuvitella, että oma maksuvalmius on parempi kuin se on.

Seuraavaksi mietitään, minkälainen laina pitäisi ottaa. Onko kyse isosta lainasta vai pienemmästä vipistä? Tarvitsetko vain kertaluontoisesti lainaa, vai kaipaatko jatkuvaa puskuria arjen menoihin? Pikavippi käy kertaluontoiseen pieneen menoon, tililuotto tai luottokortti puolestaan on jatkuvasti käytössäsi. Kertalainoja puolestaan käytetään isompien hankintojen, kuten auton, rahoittamiseen.

Laina.fi kannustaa myös säästeliäisyyteen: paras tapa hoitaa taloutta olisi säästää vararahasto, joka toimii puskurina yllättävien menojen sattuessa. Puskurirahaston tekeminen on aloitettava jo silloin, kun rahavaikeuksia ei vielä ole.

Jos lainan ottaminen on kuitenkin välttämätöntä vielä harkinnan jälkeenkin, kannattaa kilpailuttaa luotonantajia, jotta edullisin lainaratkaisu löytyy.

Uutisia sivustolta