Laina.fi neuvoo lainaa harkitsevia

Pohditko lainanottoa? Tililuottoja ja kulutusluottoja tarjoava Laina.fi on kirjoittanut hyödyllisen oppaan, joka voi auttaa, kun teet päätöstä lainan ottamisesta.

Mieti aivan ensimmäiseksi, oletko ottamassa lainaa todelliseen pakottavaan tarpeeseen. Laina.fi neuvoo, että lomamatkat ja muut huvitukset kannattaa rahoittaa säästämällä, ei lainaamalla. Toiseksi kannattaa huolehtia omasta maksuvalmiudesta, jotta lainan saanti on ylipäätään mahdollista. Kolmanneksi Laina.fi kannustaa olemaan rehellinen paitsi luotonantajalle, myös itselleen. Ei kannata kuvitella, että oma maksuvalmius on parempi kuin se on.

Seuraavaksi mietitään, minkälainen laina pitäisi ottaa. Onko kyse isosta lainasta vai pienemmästä vipistä? Tarvitsetko vain kertaluontoisesti lainaa, vai kaipaatko jatkuvaa puskuria arjen menoihin? Pikavippi käy kertaluontoiseen pieneen menoon, tililuotto tai luottokortti puolestaan on jatkuvasti käytössäsi. Kertalainoja puolestaan käytetään isompien hankintojen, kuten auton, rahoittamiseen.

Laina.fi kannustaa myös säästeliäisyyteen: paras tapa hoitaa taloutta olisi säästää vararahasto, joka toimii puskurina yllättävien menojen sattuessa. Puskurirahaston tekeminen on aloitettava jo silloin, kun rahavaikeuksia ei vielä ole.

Jos lainan ottaminen on kuitenkin välttämätöntä vielä harkinnan jälkeenkin, kannattaa kilpailuttaa luotonantajia, jotta edullisin lainaratkaisu löytyy.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..