Maksuhäiriöiden määrä lähenee ennätyslukemia

Maksuhäiriöisten henkilöiden määrä saattaa nousta kaikkien aikojen ennätykseen vielä tämän vuoden aikana, kertoo Suomen Asiakastieto tiedotteessaan. Kesäkuun lopussa jo 356 100 kuluttajalla oli maksuhäiriömerkintä. Ennätys on vuodelta 1997, jolloin maksuhäiriömerkintä oli 368 000 suomalaisella.

Suomen Asiakastieto arvioi, että vuoden 1997 ennätys on vaarassa rikkoutua, jos ylivelkaantumisen, maksuvaikeuksien ja työttömyyden lisääntyminen edelleen jatkuu. Maksuhäiriörekisteri on vuoden aikana kasvanut 17 000 henkilöllä eli lähes viidellä prosentilla.

Maksuhäiriömerkintöjä on nyt 8,2 prosentilla kaikista 18 vuotta täyttäneistä suomalaisista. Määrä on ollut nousussa vuodesta 2008 asti.

– Rekisterissä olevien henkilöiden maksuvaikeudet ovat tyypillisesti tuoreita ja vakavia. Puolet heistä on saanut uusia merkintöjä vuoden 2013 aikana ja keskimäärin jokaisella rekisteröidyllä henkilöllä on jo 15 maksuhäiriömerkintää, kertoo liiketoiminnan kehityspäällikkö Jouni Muhonen Suomen Asiakastiedosta. Muutama vuosi sitten yhdellä henkilöllä oli maksuhäiriöitä tyypillisesti puolet vähemmän.

Suuri osa maksuhäiriömerkinnöistä johtuu maksamatta jääneistä tililuotoista, kertaluotoista ja pikavipeistä. Kuluttajaluotoista aiheutuneiden merkintöjen määrä on kasvanut viime vuodesta noin 13 prosenttia.

Suomen Asiakastiedon mukaan etenkin eläkeläisten maksuhäiriömerkinnät ovat lisääntyneet. Eläkeläisten määrä maksuhäiriörekisterissä on kasvanut noin 15 prosenttia, kun koko väestössä kasvua on kertynyt keskimäärin viisi prosenttia.

Maksuhäiriön riski vaihtelee suuresti myös alueittain. Joillakin alueilla maksuhäiriömerkintä on jopa joka neljännellä asukkaalla, kun taas toisilla alueilla niitä ei ole juuri lainkaan.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*