Pikavippifirman pomolle kiskontasyyte

Pikavippien korkotasoa käsitellään pian ensimmäistä kertaa oikeudessa. Helsingin Sanomat kertoo, että Helsingin kihlakunnansyyttäjä Kari Penttinen on päättänyt nostaa kiskontasyytteen kolmen pikavippiyrityksen toimitusjohtajana toimivaa miestä kohtaan.

Syytetyissä pikavippipalveluissa luottokustannukset olivat 27 – 89 prosenttia luoton määrästä. Lainaa myönnettiin 50 – 300 euroa ja laina-aikaa yhdestä viikosta kuukauteen. Syyttäjän mukaan korot olivat kohtuuttomia.

Lainaa myönnettiin muun muassa Vippitili-nimisestä palvelusta. Se ei ole enää toiminnassa.

Kiskonta tarkoittaa lain mukaan tilannetta, jossa henkilö hankkii taloudellista etua käyttämällä hyväkseen esimerkiksi toisen taloudellista ahdinkoa. Kiskonta voi tulla kyseeseen, jos luotonannossa pyydetään korkoa, joka on muun muassa luottoriski ja luoton myöntämisestä syntyneet kulut huomioon ottaen selvästi epäsuhteessa luoton määrään.

Oikeudenkäynnistä odotetaan tulevan merkittävä ennakkotapaus pikavippien korkojen kohtuullisesta tasosta. Pikavippien korot laskevat tosin joka tapauksessa, kun korkokaton asettava laki astuu voimaan kesäkuussa.

Syytteen saanutta miestä edustava asianajaja Kai Kotiranta kiistää Nelosen uutisten mukaan, että asiassa olisi tapahtunut rikosta. Hänen mielestään syytteet ovat perusteettomia.

– Elinkeinovapauden ja laillisuusperiaatteen hengessä tämänkin liiketoiminnan pitää olla sallittua. Sitä se on ollut 2010 ja on tänäkin päivänä, Kotiranta toteaa.

Helsingin Sanomat kertoo myös, että pikavippiyhtiö Ferratumin toimitusjohtaja Saku Timonen arvioi pikavippialan joutuneen viime aikoina syntipukiksi.

– Eihän se ole mikrolainan syytä, että kuluttajat paikkaavat isoja luottoja pikavipeillä, Timonen sanoo.

Ferratumiin ei ole kohdistunut tutkintaa. Timosen mukaan Ferratum perii lainoista korkoa 25 prosenttia lainasummasta, mikä on yleinen hintataso suomalaisissa pikavippifirmoissa.

Uutisia sivustoltaPikavippifirman pomolle kiskontasyyte kokemuksia

Onko sinulla Pikavippifirman pomolle kiskontasyyte kokemuksia? jaa ne meille alla olevalla lomakkeella. Kaikki asialliset ja hyvän tavan mukaiset kokemukset julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Jaa kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*