Uusi laki alkaa jo vaikuttaa: Euroloan vaihtaa pikavipit kulutusluottoihin

Pikavippiyritys Euroloan lopettaa pikavippien tarjoamisen Suomessa. Niiden sijaan se keskittyy jatkossa suurempiin, pitempiaikaisiin kulutusluottoihin, kerrotaan yrityksen tiedotteessa. Euroloanin Suomen maajohtaja Samuli Korpinen toteaa, että yrityksen toiminnan painopiste on jo aikaisemmin siirtynyt lyhyistä pienlainoista kohti pitempiä kuluttajaluottoja.

Muutoksen taustalla on tuloillaan oleva pikavippilainsäädännön muutos. Lakiuudistus odottaa parhaillaan eduskunnan hyväksyntää, ja se voi tulla voimaan jo keväällä. Lain uskotaan tuovan suuria muutoksia pikavippialaan, sillä pikavipeistä perittäviä korkoja ja kuluja karsitaan kovalla kädellä. Käytännössä yritysten on joko keksittävä uudenlaisia lainaehtoja tai vaihdettava toimialaa.

Myös Euroloanilla uskotaan, että pikavippialan yritysten lukumäärä laskee oleellisesti ja vippien markkinoiden kasvu tasoittuu. Yritys suhtautuu muutokseen kuitenkin toiveikkain mielin. Se arvioi tiedotteessaan, että lakimuutos selkeyttää alan kilpailukenttää ja pelisääntöjä ja että markkinoille jäävät pitkäjänteisimmät ja asiakaslähtöisimmät yritykset. Euroloanilta arvioidaan, että muutoksesta selviävät yritykset, joilla on aito halu kehittää luotettavia ja nopeita rahoitusratkaisuja. Itse yritys aikoo olla markkinoiden muutoksessa aktiivinen toimija.

Pikavippien yhteydessä puhutaan usein ylivelkaantumisesta. Velkavaikeuksien ehkäisy on taustalla myös pikavippilain kiristyksissä. Euroloanin Korpinen kuitenkin muistuttaa, että asiakkaan maksukyvystä huolehtiminen on myös yrityksen etu.

– Euroloan jakaa huolen ihmisten ylivelkaantumisesta. Luoton antaminen maksuvaikeuksissa oleville on lisäksi huonoa liiketoimintaa.

Jo nyt Euroopan laajuisesti toimiva Euroloan aikoo jatkossa tähdätä entistä voimakkaampaan kansainvälistymiseen. Yritys aikoo lanseerata uusia palveluja, jotka perustuvat vuosia jatkuneeseen tutkimus- ja kehitystyöhön.

– Odotammekin erittäin kannattavaa kasvua Suomen lisäksi Ruotsista ja Keski-Euroopan markkinoilta, kertoo Euroloanin toimitusjohtaja Tommi Lindfors.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*