Brittiläinen vippifirma antoi velat anteeksi asiakkailleen

Brittiläisen vippifirman asiakkaat saivat jättää velkansa maksamatta.

Brittiläinen pikalainayritys Wonga antoi viime vuonna anteeksi yli 300 000 ihmisen maksamatta jääneet vipit. Lisäksi Wonga jätti perimättä korkoja ja toimitusmaksuja noin 46 000 henkilöltä.

Anteeksi annettavien rästivippien arvo oli yhteensä noin 280 miljoonaa euroa.

Päätöksen taustalla oli vippiyhtiöön kohdistunut arvostelu. Arvostelijoiden mukaan Wonga oli myöntänyt luottoja ilman, että oli arvioinut lainaajien maksukyvyn riittävän huolellisesti. Wongaa on arvosteltu Britannian parlamentissa, ja myös rahoitusmarkkinoita valvovat viranomaiset ovat kiinnittäneet huomiota sen toimintaan. Joidenkin syytöksien mukaan Wonga houkuttelee köyhiä vippikierteeseen.

Myös Wongan toimitusjohtaja myönsi, että osa lainoista olisi alun perinkin pitänyt jättää myöntämättä, sillä osa yhtiön asiakkaista on niin vähävaraisia, etteivät he olisi mitenkään pystyneet maksamaan lainojaan takaisin. Toimitusjohtajan mukaan yhtiöillä ei ollut tarpeeksi hyviä keinoja tarkistaa hakijoiden luottokelpoisuus.

Wonga myöntää lyhytaikaisia, maksimissaan 400 punnan kokoisia pikavippejä. Aiheesta kertoi Helsingin Sanomat.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2018

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..