Pikavipit – plussat ja miinukset

Pohditko pikavippiä? Lue tämä ensin.

Edut

  1. Sinun ei tarvitse perustella kenellekään, miksi tarvitset rahaa. Ei äidillesi, ei kavereillesi, ei pankille. Pikavippiyritys kysyy vain nimesi ja luottotietosi, eikä tivaa, miksi et malta odottaa tilipäivään asti. Pikavippiyritys ei myöskään moiti sinua huolettomasta rahankäytöstä tai käske sinun mennä töihin, kuten äitisi saattaisi tehdä. Kaiken lisäksi pikavippiyritys voi lähettää sinulle laskun huomaamattomasti sähköpostilla, eikä kukaan saa ikinä tietää, että tarvitsit vippiä.
  2. Pikavippi on nopea. Joudutko silmälasien hajottua miettimään, haluatko loppukuussa mieluummin syödä vai nähdä eteesi? Pikavippi voi ratkaista ongelmasi parhaimmillaan muutamassa minuutissa, sillä pikavippipalvelut käsittelevät lainahakemuksia ja maksavat rahoja tilille usein hyvin nopeasti.
  3. Sinulla ei ehkä ole muita vaihtoehtoja. Kieltäytyvätkö vanhempasi lainaamasta sinulle rahaa ja kaverisi ovat yhtä varattomia? Onko sinulle kunnia-asia olla pyytämättä keneltäkään rahaa? Luottokorttia tai pankin vaatimia vakuuksia ei ole? Odottamattomat menot tulevat nimensä mukaisesti odottamatta, eikä kukaan pärjää kovin pitkään ilman rahaa. Ei hätää, pikavippiyritys lainaa sitä sinulle, kunhan luottotietosi vain ovat kunnossa.

Haitat

  1. Pikavippi on velkaa, ja velka on aina maksettava takaisin. Rahan takaisinmaksu ei ole läheskään yhtä mukavaa kuin rahan saaminen. Äiti voi antaa velkasi anteeksi, mutta pikavippiyritys ei. Jos et maksa, pikavippiyritys siirtää velkasi perintäyhtiön hoidettavaksi, ja velkasi saattaa pahimmillaan moninkertaistua.
  2. Pikavipistä kertyy korkoa. Lainatun rahan maksaminen takaisin voi ärsyttää, ja vielä enemmän voi ärsyttää, kun takaisin pitää maksaa enemmän kuin alkuperäinen lainattu rahasumma. Pikavippien korko on keskimäärin noin 25 prosenttia lainasummasta, joten 400 euron lainasta saat tyypillisesti maksaa takaisin vielä ylimääräisen satasen. Laskua maksaessa voi tulla mieleen, että sataselle olisi ollut muutakin käyttöä.
  3. Minkä tahansa lainan ottaminen edellyttää oman talouden suunnittelua. Jos ottaa asuntolainan, on huolellisesti mietittävä, riittääkö palkka lainan takaisinmaksuun. Myös pikavippiä otettaessa on mietittävä, pystyykö oikeasti maksamaan vipin takaisin silloin kun eräpäivä koittaa. Ongelmasi vain pahenevat, jos joudut ensi kuussa ottamaan uuden vipin maksaaksesi vanhan takaisin. Jotkut pikavippiyritykset sallivat sinun siirtää eräpäivää hieman. Yritykset tekevät kuitenkin bisnestä, eivät hyväntekeväisyyttä, ja perivät siirrosta maksuja ja korkoa.

Uutisia sivustolta

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*