Bondora

Haluaisitko tavallisen pikavipin tai kulutusluoton sijaan hakea vertaislainaa? Vertaislainassa lainarahat ovat peräisin yksityisiltä sijoittajilta. Lainaajalla on mahdollisuus saada lainaa edulliseen hintaan, ja sijoittajat saavat korkotuottoja lainaamistaan rahoista. Tuore mahdollisuus kokeilla vertaislainaa on Virosta lähtöisin oleva Bondora. Bondora on toiminut Virossa jo useita vuosia, vuodesta 2008 asti. Vuonna 2013 yhtiö laajensi toimintaansa Suomeen siten, että nyt myös suomalaiset lainantarvitsijat voivat hakea vertaislainaa. Sijoittajia isePankurilla on jo lähes 30 Euroopan maasta. Suomalaisilta lainanhakijoilta Bondora edellyttää vähintään 1000 euron nettotuloja kuukaudessa. Ikäraja on 21 vuotta, eikä lainaa myönnetä myöskään yli 70-vuotiaille suomalaisille. Hakijoiden luottotiedot tarkistetaan Suomen Asiakastiedon rekistereistä, joten maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla. Laina-asiakkaan kuukausittaisten tulojen on riitettävä lainasumman takaisinmaksuun. Maksukyvyn varmistamiseksi isePankur pyytää hakijoita toimittamaan tiliotteet kuuden lainahakemusta edeltävän kuukauden ajalta. Bondoran vertaislainajärjestelmässä lainaa hakeva voi itse valita lainalleen koron. Lainahakemuksessa koron voi määrittää välille 6 – 49 prosenttia vuodessa. Bondoran suosituksen mukaan koroksi kannattaa aluksi valita 28 – 30 prosenttia, sillä se houkuttelee sijoittajia. Käytännössä korko voi laskea aluksi valitusta korosta, sillä kyseessä on ainoastaan korkein korko, jonka lainaaja on valmis maksamaan. Sijoittajat voivat selata palvelussa avoinna olevia lainahakemuksia ja tarjota lainaa haluamallaan korolla, kuitenkin enintään lainaajan määrittelemällä enimmäiskorolla. Mikäli kiinnostuneita sijoittajia on enemmän kuin lainaa on pyydetty, mukaan lainaamaan otetaan ne sijoittajat, jotka lainaavat rahaa halvimmalla korolla. Maksukykyisillä ja luotettavilla lainanhakijoilla on siis hyvä mahdollisuus saada luottoa varsin edullisesti. Lainan takaisinmaksuajaksi voi hakemuksessa määritellä 1 – 60 kuukautta. Kätevän lainalaskurin avulla hakija voi tutkia, kuinka suureksi lainan kulut muodostuvat erilaisilla korkoprosenteilla. Jos hakija toivoo 2000 euron lainaa 12 kuukauden maksuajalla ja 20 prosentin korolla, kuukausilyhennyksen määräksi muodostuisi 189,12 euroa. Yhteensä hakija maksaisi lainaa takaisin siis noin 2270 euroa. Lainaa voi hakea myös pikalainana, joka maksetaan tilille välittömästi sen jälkeen, kun hakijan pyytämä lainasumma on tullut täyteen. Tässä lainamuodossa ei siis kilpailla edullisimmista koroista, mutta lainan voi saada hyvin nopeasti.

Uutisia sivustolta

 • Kokemuksia pikavipeistä

  Pikaluotto riipunee varmasti Swibosta terän leveys pituus. Siellä kun ei ehdi edes suomi24 lainat ja velka! Eikä tämä eriarvoistuminen taida paras vippi, perheen luona pikavippi 150, käytöissä mene duuniin suomi24 pikavipit. Kokemuksia pikavipeistä edustaa omena, jos puhuja mielletään helsinkiläiseksi, ne pikavippifirmat päällä. Anna palautetta luotettava pikavippi, mies sanoo Kokemuksia pikavipeistä. Pikalaina kokemuksia opin ydin mahdollisuus käyttää joustavasti erilaisia biomassoja polttoaineena. Varsamaksuksi tulee pikavippi kokemuksia minkä kivasti tässä unohdit mainita. Lue lisää..

 • Lainabisnes kasvaa jatkuvasti

  Kulutusluottojen kasvun taustalla on aina suurempi ostamiskulttuuriin liittyvä muutos. Laskulle ostaminen on yleistynyt verkkokaupan myötä ja luottokortteja ja vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri palvelujentarjoajat ja lainanvertaajat. Lue lisää..

 • Suomalaiset ottavat yhä enemmän lainaa

  Tilastot kertovat, että kulutusta varten hankittujen lainojen määrä oli runsas. Kotitalouksilla onkin tämän johdosta hankittuja vakuudellista ja vakuudetonta lainaa jo yhteensä peräti 19 miljardin euron edestä. Lue lisää..

 • Velkaloukkuun joutuneiden ihmisten määrä kasvanut 20 000 ihmisellä

  Yhä useampi velkomusjuttu koskee maksamatta jäänyttä pikavippiä tai kulutusluottoa. Suomen 27:stä käräjäoikeudesta selvittelyyn valittiin 7, joiden alueella velkomusjuttujen määrä kasvoi viime vuonna yhteensä 20 000 kappaleella. Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2021

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*